söndag, mars 22, 2009

Hej och hå vad det jobbas på!!!!

Ja nu börjar det verkligen bli lite stressigt.... Det är bara 4 dagar kvar sen flyttar vi :D tjoho!!!!!! Det ska bli SÅ jäkla skönt och roligt och mysigt och spännande, ett eget hus liksom!! Ja tiden går så fort och det är fortfarande en hel del kvar att göra men i veckan har det verkligen hänt massor och nu är det ju bara såna saker som verkligen syns och som gör att det börjar se färdigt ut, och tur e väl det med tanke på att vi ska bo där fr.o.m fredag :-)
Köket är nu helt klart, fläkten har kommit upp, klinker framför spisen är på plats, lister är dit satta överallt utom mot dörrarna där inte dörrkarmarna är färdiga ännu.
Fläkten på plats...
Agnes var hos Mormor och Asse i lördags så jag har storstädat nästan hela köket (våttorkat taket, dammsugit golvpappen för att det ska damma mindre när vi väl tar bort den, torkat ur skåp och torkat luckor och alla andra ytor) Har en del kvar som jag ska fixa i morgonkväll när mamma ska vara här med Agnes! Toan städade jag riktigt ordentligt förra helgen och sen va det skoförbud där inne men så höll det sig inte för vvs:aren var där i torsdags och han visste ju inte det + att han har fixat och dona lite till med rören tex borrat och då blir det ju inte direkt rent :S Ja, ja det var ju inte värre än att göra om det igen igår men det är ju skönt att man gjort det ordentligt innan man flyttar in även om man kommer städa när man väl e på plats med alla saker... Har fått in tvättmasikinen och torktumlaren och ställde även in badkaret igår och det blev kanon, shit va skönt med ett bad på fredag eller lördag kväll!
Tvättpelaren men inte riktigt där den ska stå, ska ju så klart in mot
väggen ordentligt!
Badkaret! Åhhh vad jag längtar efter ett varmt bad här!!!


I övrigt har det målats både tak och väggar ett antal gånger, gipsat i trappen, spacklat och slipat några gånger och även målats där 1 gång, tapetserats i hallen, fått upp fondvägg i både tv-rum och gäst/datarum. Mike har som vanligt varit med och hjälpt Jimmy hela veckan och i går (lördag) var även Matte och svärfar på plats och fick massor gjort!
Förbereder för tapetsering i gäst/datarum
Vita väggar och en rolig och stark fondvägg
Närbild!! Det är små kaniner och uttrar på den tror jag :D
Inte kritvita väggar utan mer åt det beiga hållet och en grön mysig fond!
Här ska även väggen till höger tapetseras så det blir ett riktigt myshörn.
Närbild här oxå! Lite "guldpluttar" runt löven eller vad det nu är!
Tapeten i hallen är svår att se färgen på men det är typ ljusbrun/beige
med lite guldskimmer tror jag man kan säga.... :S
Vi har fått en ny ytterdörr till "finhallen" även om det inte gick riktigt enligt planen.... J hade tänkt va färdig med det igår fm men när han väl hade fått bort den gamla så var det ruttet under så dom fick åka in till stan och köpa virke och sen tillbaka för att ta bort allt ruttet och bygga på nytt så detta drog ju ut på tiden så han var klar med dörren framåt kl 17.30!! Därav blev ju allt gjort lite senare än tänkt men det går nog bra ändå.
Befintliga dörren borta och jäkligt kallt blev det inne...
Äntligen dörren på plats, bara låset kvar!
Idag har dom som dom kallat det börjat om från början och det tycker dom verkligen inte är roligt.... Dom har gett sig på "finhallen" som vi lämnat till sist så från att måla och tapetsera har dom reglat, satt gips på väggar och tak och lagt golv men det måste ju göras det med.

Jaha då va det dags att börja om från början då.. :)



Nu har Jimmy tagit semester hela nästa vecka, ja jag vet man kan nog inte kalla det SEMESTER direkt för han ska ju göra färdigt allt i huset!!! I morgon måste vi åka och köpa klinker till finhallen och ska även köpa glasblocken till duschväggen. Agnes får besök av Mormor i morgon kväll så då ska jag ut och städa det sista i köket, skönt!!
På torsdag kommer vvs:aren och ska göra det sista vilket innebär: sätta igång golvvärmen i badrummet, fixa två av elementen som J och M inte fick igång nu när dom satte dit dom efter haft dom borta och spraymålat dom, koppla in tvättmaskin, fixa rören under handfatet och säkert något mer :)
I fredags var jag och Agi på IKEA och handlade lite... Köpte en garderob som kommer med hemkörning på tisdag, köpte lite handdukar till toan, lite andra toasaker, bäddsett, lite kökssaker mm. Blir nog ett par vändor till de närmsta veckorna! :D

Raderna om Agnes!
Hon har inte varit på dagis på hela veckan, haft feber och hostat endel... Tråkigt för henne men jag hoppas hon kan gå lite nästa vecka så hon inte glömmer bort det så man är på inskolningsnivå igen. Hon är annars lika pigg och glad som vanligt men har börjat visa ett jäkla humör ibland :D det var till och med så Jimmy blev förvånad när han fick se prov på det här om dagen! Kommer nog bli en bestämd liten dam det där.... Som sagt var hon ju sjuk i veckan så vi kunde ju inte gå på babysim i fredags heller, tänkte åka till simhallen nån dag och bada lite med henne (någon som vill med?) För några dagar sen tror jag att jag lyckades lära henne att säga vovvov, hon låter iaf nästan som nåt sånt när man frågar vad vovven säger :D Undrar när hon ska börja snacka lite??? Hon säger ju inte ens tack, nickar bara....


Det va det för idag eller kanske säger man ikväll när klockan är 23.21??? Ha det bra och välkomna ut och kika i huset när ni vill, Jimmy kommer ju vara där i stort sett hela tiden hela veckan!

God natt kram på er!

Inga kommentarer: