lördag, februari 14, 2009

Alla Hjärtans Dag....

....är det ju idag men det har vi inte direkt märkt av! Men det gör inget för jag tycker personligen inte det är så viktigt att fira men klart man blir glad av att få nåt litet men jag blir nog ännu gladare av att få något nån helt annan dag. Vi har inte tänkt att fira denna dagen iaf inte i år, kanske nästa år då vi har ett stort fint kök att laga en god middag i och ett mysigt tv-rum att sitta och mysa i men i dag finns det lite annat som står på schemat :D
Veckan som gått har Jimmy och Mike varit ute varje kväll och gjort färdigt det sista med gipsning och annat nu innan helgen kom och golven skulle slipas så nu är det i stort sett färdig gipsat på hela undervåningen!!! Gött det närmar ju sig inflyttning så det är skönt när det flyter på.... VVS:aren var och kopplade in toaletten och handfatet i torsdags men det var tydligen lite besvärligare än väntat så det tog sin tid men nu har vi vatten i badrummet och kan ÄNTLIGEN använda toaletten :D


Handfatet på plats och vattnet ikopplat!

Toan där den nästan ska stå ska sättas '

ordentligt på plats när golvpappen är borta!

När allt är färdigslipat och man fått bort det värsta dammet ska jag städa av inne på toan ordentligt så vi kan ta bort skyddspappen från golvet och sätta toaletten riktigt på plats och då ska även badkaret in och sen måste vi ju fixa glasblock så vi kan få vår duschvägg klar oxå, måste köpa tvättmaskin och tork någon dag med.
I går kväll (fredag) åkte Jimmy, Mike och J:s pappa Janne ut till huset och röjde hela undervåningen på saker så nu är alla prylar på övervåningen så nu får man gå en trappa upp till "salongen" för att fika... Ja detta innebär ju att dom nu har börjat slipa golven och dom är där nu oxå och slipar för fullt (kl är nu 22,04 ) och det lät inte som att dom var på väg hem än på ett tag. Måste ju bli färdiga med alla golv nere innan söndagkväll för sen ska maskinen tillbaka, men vilken skillnad det är redan nu! Det kommer bli SÅ fint!!!!


Golvet före dom började röjja ordentligt.
Svärfar har startat med slipningen!

Nu har vi ätit lite och han har slipat 5 gånger
och trodde det skulle bli 5 ggr till innan det var klart....

Janne kör med den stora maskinen och J har en liten som man tar i hörnen mm och eftersom det e fullt ös där nere med detta så är Mike på övervåningen och sliter, men jag tror han e rätt glad åt det för det är ju åter igen det här med att få riva ner och förstöra som är så kul :) Men ibland undrar man hur dom tänkte förr när som byggde för så mkt spik som stackars Mike har slitit upp ur golv och annat, jag fattar inte varför dom spikadejäkla mycket!!! I ett litet hyllplan som satt upp i en av kattvindarna var det 6 spikar på en och samma kortsida!! Hmm, ja dom ville väl vara på säkra sidan så den verkligen inte skulle trilla ner eller nåt!
I morgon ska Agnes till Mormor och Asse några timmar på fm så jag ska vara ute och hjälpa till lite, ska bli kul! I morgon ska vi även prov lacka en liten del på golvet i köket för att se om den färgen vi valt kommer bli bra så vi kan köpa det i början på veckan och behandla alla golven.
Idag kollade vi även lite snabbt på tapeter men det är ju hur svårt som helst särskilt eftersom vi inte kommer kunna ha i stort sett en enda vägg med mönsterpassad tapet med tanke på hur ojämna väggar vi har... Men man kan ju alltid måla något fint eller inte jag men man känner kanske någon som man kan anlita ;)
Vi fixade även lås till toalettdörren så nu kan man ju gå på toa i lugn och ro utan att känna sig lite lätt stressad över att någon kommer in och gör en ofrivilligt sällskap!


Toadörren i helhet utan handtag och lås....
........ och här med handtag och lås!
Nu ska jag uppdatera lite om vår lilla tjej, tänkte använda denna "dagboken" lite till det oxå för det händer ju så mycket med henne nu och det kan ju vara kul att läsa om i framtiden det med!
Hon är nu färdig med sin inskolning och det har verkligen gått hur bra som helst så i fredags när jag hämtade henne så var Fröknarna jätte nöjda över hennes framsteg. Hon är ju yngst men tar för sig bra och hon är inte alls lika ledsen längre, i början grät hon ju i sympati så fort något annat barn grät men det hade hon inte gjort någonting i fredags :) Ja så nu har man dagis onsdagar och torsdagar när jag ska jobba med Asse och nu i början får hon komma dit lite mer för att inte komma ifån det för mycket så här i början så redan på Måndag ska jag lämna henne mellan 08,30-13,30 så då ska jag åka hem och börja FLYTTPACKA och rensa!!!! Det är ju lite svårt att göra det när Agnes är hemma för hon hjälper gärna till att plocka upp saker och det blir ju ingen bra komb när det är packa ner vi ska försöka göra!!! Men tänk att jag ska få vara hemma helt själv och fixa och dona i hela 5 timmar, det var ju inte i går man var det :) Kommer nog kännas lite konstigt att var här hemma helt ensam men förhoppningsvis får jag lite gjort!
Agnes äter tårta själv för första gången
på sitt 1-års kalas :D
Här sitter hon i sin fina stol hon fick i present
Här är hon med kusin Isak i soffan som hon
oxå fick, fick även ett bord så nu har hon en
egen liten soffgrupp som hon kan mysa i :D

nu kallar snart sängen så sov så gott alla vänner och här får ni en ALLA HJÄRTANS KRAM!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken snygg kille hon har ;-)